fbpx

Er du kvinde? Så læs med her! (Mænd må gerne læse med)

Selvom kvinderne langsomt henter ind på mændene, når det kommer til pensionsopsparing, er der stadig et stykke vej igen.

Danmarks Statistik har netop offentliggjort reviderede tal for danskernes pensionsformuer i 2023. Tallene viser, at kvinder i gennemsnit havde en formue, der var 25,1 % lavere end mændenes. For ti år siden var afstanden endnu større – her var kvindernes pensionsformuer 30 % lavere end mændenes.

I 2023 havde mænd over 18 år i gennemsnit en pensionsformue på knap 683.000 kr. efter skat, mens kvinders pensionsformue lå på godt 511.000 kr. efter skat. Altså en forskel på næsten 200.000 kr.

Fra pensionseksperterne lyder det, at lønforskellen klart er den største årsag til forskellen i pension. Andre årsager kan være, at kvinder oftere arbejder på nedsat tid og tager færre risici med deres pensionsinvesteringer.

Gør det selv

Det er derfor, det er så vigtigt, at vi kvinder ikke er bange for aktier. Der er ingen investering, som historisk set klarer sig bedre. Økonomibøgerne er enige. Men der er selvfølgelig nogle ting, man skal have styr på.

For hvis du er bagud på arbejdsmarkedspensionen, så kan du heldigvis rette op på skævheden, ved at skabe dig din egen. Men du skal gøre det i frie midler, så du selv bestemmer, hvordan og hvornår du vil bruge pengene.

Derfor afholder vi årets sidste investeringsworkshop – både for nye investorer og for jer, der allerede er i gang, men har brug for en opfriskning. Og jo, mænd er også velkomne:-)

Du kan læse mere om workshoppen hér.

Hvad siger tidligere deltagere?

“Efter en fantastisk og professionel aften føler jeg mig klar til at starte med at investere i aktier. Hele kurset er perfekt sammensat, og man bliver godt ført igennem begreber og muligheder. Ingen spørgsmål er for små, og stemningen er uformel og afslappet. Jeg giver min varmeste anbefaling til kurset.”
— Karin Jensen

“Kære Pernille og Kasper, tusind tak for en inspirerende og lærerig aften. Det var super godt. Jeg håber, der kommer en 2’er.”
— Kh. Linda, deltager i investeringsworkshop for begyndere

“Nu er jeg klædt godt på til at investere”

Årets sidste ‘Invester dig fri’-workshop

Vi afholder årets sidste ‘Invester dig fri’-workshop den 2. oktober. Du kan sikre dig en billet her: 

Bemærk, at der kun er få pladser, da det afholdes i vores private hjem og inkluderer aftensmad.

Hvad har du brug for?

Du kan se vores andre tilbud her: 

Det tilbyder vi!

Kærlige hilsner,
Kasper og Pernille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait