fbpx

10 gode råd til en bedre økonomi

Vi møder ofte mennesker, der siger, at de ikke har råd til at investere. Men i mange tilfælde skyldes det blot manglende overblik eller nogle fastlåste tankemønstre omkring penge, der har ført dem til den konklusion. Måske er du én af dem, der holder dig tilbage, fordi du ikke føler, du har styr på din økonomi, eller fordi du tror, det er umuligt at finde penge til investering. Hvis det er tilfældet, kan du få glæde af denne lille miniguide til en sundere og stærkere økonomi.

Få styr på dit budget

Det hele starter med overblik. Sæt dig ned og få fuldstændigt styr på din indkomst og dine udgifter. Når du kender tallene, kan du tage bedre beslutninger om, hvor du kan spare, og hvad du skal prioritere. Hvis du ikke lige har en budgetskabelon, kan du gratis bruge Birk & Wahlgrens online budget hér.

Skru ned for forbruget – uden at gå på kompromis med din livskvalitet

Mange små udgifter kan hurtigt løbe op. Se, hvor du kan skrue ned for unødvendigt forbrug, som f.eks. abonnementer eller impulskøb, men husk stadig at nyde de ting, der gør din hverdag god.

Sæt et klart mål for din økonomi

Hvad drømmer du om at opnå økonomisk? Det er svært at nå et mål, hvis du ikke ved, hvad det er. Sæt et konkret og opnåeligt mål – hvad enten det er at spare op til en ferie, købe en bolig eller blive økonomisk uafhængig.

Læg en plan for din opsparing

Sørg for at sætte penge til side hver måned – også selvom beløbet er lille. Jo før du begynder at spare, desto hurtigere kan din opsparing vokse. Overvej automatiske overførsler til din opsparingskonto, så du ikke fristes til at bruge pengene.

Undgå at stifte unødvendig gæld

Det kan være fristende at tage hurtige lån for at købe noget nu og her, men det kan skade din økonomi på sigt. Gør det til en regel at undgå gæld, medmindre det er nødvendigt for større investeringer som bolig eller uddannelse.

Investér dine penge, når du kan

Penge, der blot står på en konto, taber værdi over tid. Lær at investere – start småt og øg dine investeringer i takt med din viden. Særligt investering i aktier og indexfonde kan være veje til at øge din formue over tid.

Tænk på fremtiden – og din pension

Det kan virke langt ude i fremtiden, men jo tidligere du begynder at tænke på din pension, desto bedre bliver din økonomiske frihed senere. Tjek dine pensionsopsparinger og sørg for, at du sparer passende op til din fremtid. Det kan også være, at du hellere vil have din egen “pensionsopsparing”, hvor du selv bestemmer, hvornår pengene skal bruges.

Find din økonomiske balance

Økonomisk succes handler ikke kun om at tjene flere penge – det handler om at skabe balance mellem indkomst, forbrug og opsparing. Find en balance, hvor du lever komfortabelt nu, mens du samtidig bygger op til fremtiden.

Vær taknemmelig for det, du har

Økonomisk velstand handler også om mental indstilling. Jo mere du værdsætter det, du allerede har, jo mindre behov vil du føle for at bruge penge på ting, du egentlig ikke behøver. Taknemmelighed er en vigtig del af et sundt pengemindset.

Søg hjælp, når du har brug for det

Det kan være overvældende at få styr på økonomien alene. Søg rådgivning, tag kurser, eller få sparring, når du har brug for det. Der er ingen skam i at få hjælp til at opnå den økonomiske frihed, du drømmer om.

Hvis du har brug for hjælp til at komme i gang, og listen her ikke helt gør det for dig, så har du selvfølgelig mulighed for at få hjælp hos os. Du kan se hvad vi tilbyder her: 

Det tilbyder vi!

Kærlig hilsen

Pernille og Kasper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait